Alu okna

Poleg PVC in lesenih oken, ki jih najdete na strani www.okna-vranesic.si/, se zadnje čase dobro prodajajo tudi aluminijasta ali krajše alu okna, ki so na voljo v vseh standardnih dimenzijah, zaradi njihove stabilnosti pa so primerna tudi vgradnjo na večjih površinah, kot so npr. panoramske stene.

Alu okna imajo podobno kot PVC okna dolgo življensko dobo, so odporna na vremenske vplive, ognjevarna ter dober toplotni izolator. Vse pa ni odvisno le od materiala okvirja. Tudi steklo pomembno vpliva na toplotno in zvočno izolacijo vašega doma. Za tiste, ki živite v mestu ali ob mestnih vpadnicah priporočamo, da izberete okna, ki imajo debelejše steklo na zunanji strani, tako da bo zaščita pred hrupom še večja. Proti hrupno pa delujejo tudi rolete iz aluminija, ki so tudi bolj varne, saj imajo ojačano zaključno lamelo. Skupaj z roletami lahko vgradite tudi komarnike in tako vaš dom zavarujete pred nadležnimi žuželkami, ne da bi morali imeti zaprto okno ali spuščene rolete. Komarniki so različnih vrst: eni se dvignejo kot roleta, drugi so drsni (ti so najbolj primerni za balkone), potem pa so tu še plise komarniki ter krilni komarniki. Za okna, ki jih bolj redko odpirate, pa so najboljši fiksni komarniki.

Nova alu okna lepo dopolnijo tudi izbrane okenske police. Za zunanje police lahko prav tako izberete alu police v barvi okenskih okvirov, ali pa katere druge kvalitetne police, ki so odporne na sonce in dež. Alu oken in polic ni potrebno barvati, le občasno jih očistite z mokro krpo.

Go Back

Comments for this post have been disabled.

Išči

Knjiga gostov
Dodajte svoj komentar